About

Participand la dezbateri incitante dar si solicitante pe marginea evenimentelor care au zguduit lumea acum 70 de ani, pe forumurile pasionatilor de istorie din Romania dar si din strainatate, nu o data am intalnit afirmatii de genul “ei nu stiau ce stim noi acum” sau “it’s all hindsight.”

Utilizand presa vremii, voi incerca sa ofer pentru pasionatii de istorie care sunt interesati de o abordare originala a acestei perioade o imagine cat mai completa asupra informatiilor si analizelor zilnice care erau accesibile publicului larg in perioada celui de-al doilea razboi mondial.   

Astfel, blogul ofera o sinteza zilnica a celor mai importante si interesante stiri, comunicate oficiale si declaratii care apareau in presa internationala in perioada extrem de tumultoasa a celui de-al doilea razboi mondial.

Am decis sa incep cu luna iunie a anului 1941 deoarece in 2011 se implinesc 70 de ani de la declansarea Operatiunii Barbarossa. Cititorii trebuie sa tina cont de faptul ca, pe langa cenzura, atunci exista in principiu un delay de 1 zi intre data la care aparea stirea in ziar si cea la care evenimentul avea loc de fapt.

3 Comments (+add yours?)

 1. resboiu
  Jun 18, 2011 @ 11:46:25

  Multa bafta!

  Reply

 2. maryus315
  Jun 19, 2011 @ 17:38:26

  Fumoasa intiativa. Tine-o tot asa

  Reply

 3. mircea
  Jun 29, 2011 @ 21:57:35

  Bravo…ține-o tot așa

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: